A hangterápiáról

//A hangterápiáról

A hangterápiáról

A zene hangrezgés. A hangterápia egy utazás a hangok végtelen birodalmában. Az ősi hangszerek, gongok, nepáli hangtálak, nádi hegedűk, csörgők, a sámándob hangjai, rezgései táplálják a lelket, segítenek felfedezni az emberben lévő csodát. Megtapasztalható az idő és tér korlátainak átlépése, a belső béke és bensőséges kapcsolatok létrehozása.

A különböző hangszerek hangjainak varázsa a füleken keresztül beáramlik a testbe és harmonizálja a belső energiát. Ezek a rezgések megérintik a személyes energiateret, oldják a feszültséget és az érzelmi problémákat. A hangterápiák ellazult, meditatív állapotban ajánlott végezni, így lehetőség van önmagunkra, befelé figyelni, és ebben az állapotban feltöltődni.

Mit csinálnak a hangok a testben?

Kutatások bizonyították, hogy minden anyagnak van saját, mással össze nem téveszthető rezgése. A hangtálakból kibocsátott hangok rezgéstartománya kölcsönhatásba lép a test sejtjeinek egészségestől eltérő rezgéseivel, és ez a kölcsönhatás harmonikus együttrezgést hoz létre. A hangok a limbikus rendszeren keresztül közvetlenül hatnak érzelmi állapotunkra.

Bizonyított, hogy a hangszerekből kiáramló rezgések fájdalomcsillapító hatást gyakorolnak a fizikai és energetikai testre. A felhangok harmonikus gazdagsága rövid idő alatt módosult tudatállapotba vezet bennünket. Testi szinten csökken a feszültség, múlik a fájdalom. Öngyógyító folyamataink beindulnak, harmonizálódnak. A hangok serkentik belső erőinket, így ismét együtt rezgünk az univerzum rezgéseivel.

Az emberi test 70%-ban izotóniás sóoldat (víz), ezért kiválóan alkalmas a hanghullámok fogadására, a keletkezett rezonanciák eljutnak minden sejthez. A speciális hangszerek képesek megváltoztatni a vízháztartás szerkezetét, mely elősegíti a mély ellazulást, önmegerősítő gyakorlatok alkalmazásával a szellemi, lelki tisztulást.

A hangszerekről

Hangtálak: általában fémből (arany, ezőst, réz stb.) készülnek, de magas rezgésű kristálytálakkal is lehet dolgozni.

Gong: kör alakú, kézzel megmunkált fémötvözet. Ázsiai iratok szerinte 6000 éve az élet minden területén használták az emberek. A gong hangjaiban, rezgéseiben fürdőzni – egészséget jelent. Lecsillapítja az elmét, tisztítja a testet védő energiaburkot.

Egyéni hangmasszázs során a hangmasszőr a hangtálakat a testre helyezi, és gyengéd ütésekkel rezgésbe hozza azokat. Az így keltett rezgések lépnek kölcsönhatásba a test energiarendszerével.

forrás: dr.Tamasi József: Természetgyógyászati alapismeretek – Elemterápiák a természetgyógyászatban fejezet – Daróczi Zoltán

2019-02-18T22:58:23+00:00 július 4th, 2016|Rólunk|