Loading...

Rólunk

/Rólunk
Rólunk 2019-02-18T22:56:24+00:00

“A zene az az egyetemes rezgés, amely alkalmas az ember tudatszintjének azonnali és drasztikus megemelésére. Ezt a kelet évezredekkel ezelőtt felismerte.”

Bársony Bálint

Sokáig a jazz és a klasszikus zenében kerestem a továbblépés lehetőségét, mígnem három évvel ezelőtt találkoztam a hangtálak varázslatos világával, amiben megtaláltam az irányt.

A hangtálak rezgésének tisztító hatása azonnal rabul ejtett, azóta ebből nemcsak hangterapeutaként, hanem zenészként és zeneszerzőként is inspirációt tudok nyerni.

2015-ben expedíciót indítottunk Nepálba, ahol mélyebben, nagymesterek segítségével tanulmányoztuk a hangtálak gyógyító világát, mindebből filmet is forgattunk és így született meg az Indulj el című lemez. Tovább »

Jäger Dávid

2000 környékén kezdtem el akusztikus-gitározni autodidaktaként. Népzenész barátaimmal kísérleti ethno avantgard jellegű zenét játszottunk.

A Makám közelítések című lemeze volt a fő inspiráció adó, ahol rengeteg ősi hangszer szólalt meg művészi szinvonalon, így tehát lázas hangszergyűjtésbe kezdtem.

Nem volt kérdés számomra, hogy az Ázsiai vonal az utam. Török, arab, nepáli, indiai, kínai, kambodzsai, japán hangszergyűjteményem megkövetelte, hogy teljesen elmélyedjek e kultúrák zenei hagyományában és filozófiájában. Tovább »

Sas András

Gyerekként már szerettem zenét hallgatni, kicsit tanultam is zongorázni, több sportot is kipróbáltam a sportiskolában ahova jártam. Végül a kosárlabda mellett döntöttem.

A zene tanulást háttérbe szorította a sport, miután mindennaposi elfoglaltságommá vált. Sportpályafutásomat végigkisérte a zene, sok erőt és inspirációt adott. Kedvenceim mindig velem voltak a pályán és az edzőtáborokban: Jimmy Hendrix-et emelném kid, de szerettem a bluest és rock zenét is. A magyar előadók közül az LGT volt a nagy kedvenc.

Az aktív sportot 1997-ben hagytam abba. A spirituális érdeklődésem is ekkor kezdődött. Minden mindennel összefügg. Első hangtálamat 2000-ben találtam meg 33 évesen. Tovább »