2000 környékén kezdtem el akusztikus-gitározni autodidaktaként. Népzenész barátaimmal kísérleti ethno avantgard jellegű zenét játszottunk .
A Makám közelítések című lemeze volt a fő inspiráció adó , ahol rengeteg ősi hangszer szólalt meg művészi szinvonalon., így tehát lázas hangszergyűjtésbe kezdtem .
Nem volt kérdés számomra , hogy az Ázsiai vonal az utam. Török , Arab ,Nepál, Indiai, Kínai , kambodzsai, Japán hangszergyűjteményem megkövetelte, hogy teljesen elmélyedjek eme kultúrák zenei hagyományában és filozófiájában.
2008-2009-ben elutaztam Nepálba majd Indiába ahol rácsodálkozhattam a legősibb hiedelemvilágokra amelyet ember valaha is létre tdott hozni . Dél-india templomvárosait látván egyértelművé vált számomra , az amit ősi zenéjükben már felfedeztem. Mégpedig , hogy itt sok sok évezrednyi töretlen fejlődés tudott fennmaradni . Így rétegzódhetett az a sok tapasztalat a művészetükben amely azóta is él és tovább fejlődik . Klasszikus zenéjük is a rágákat jelenítik meg melyek ősi varázsigék varázsdalok. Éppen emiatt nem fér bele a szórakoztatózene kategóriába ugyanis egy rága halgatásához rendkívüli összeszedettség szükséges csak így repítheti ki vélt énjéből a halgatót . Az egész rendszer a spirituális fejlődésről szól, hogy ráébredjünk kik is vagyunk valójában . Nyugati elménket nem ilyen programokkal kondícionálták igy elsőre úgy tűnik mintha egy másik bolygó lényeinek zenéjét halgatnánk de lassú víz partot mos alapon idővel feltelepül az ősi program is. A hangutazás-hangfürdők kiválóan alkalmasak arra , hogy bárki betekintést nyerhessen egy varázsvilágba ahol a hangok és motívumok önmagunk felé visznek közelebb.
Barátaimmal arra törekszünk ,hogy ezt az ősi örökséget (csodát) megosszuk embertársainkal , sőt minden érző lénnyel (lovakat is beleértendő) ugyanis meggyőződésünk ,hogy ezek a programok gyógyítóan hatnak lelkünkre és testünkre egyaránt.
Hiszünk abban, hogy az emberiség nemrég egy spirituális felemelkedés küszöbén lépett át és a további forgatőkönyv lapjai üresen állnak! Ezeket a lapokat egyénileg kell kitöltenünk de nem a múltban szerzett személyiségünkel ,
hanem saját egyéniségünk jelenével !!!
Ebben segít minden olyan gyakorlat ,terápia mely a meditáció állapotát idézi elő.
Az Indulj el című lemezünk azt a célt szolgálja , hogy könnyen halgatható zene formájában közelebbhozza a halgatóhoz a szakrális hangkeltő ezközök áldásos hatását és segítsen harmóniába kerülni önmagunkal.

Az Észak-iniai Sarangi egy jellegzetesen az emberi hang tónusában megszólaló vonós hangszer . A legősibb varázsigék kísérőhangszereként tartják számon .39 húrja van, 35 acél 3 kecskebél 1 bronz
Feltehetően igen régóta létezik, különböző formái ősi domborműveken is ábrázolják .
Indiában úgy tartják hogy a különbözö dallam motívumokkal és ritmikai rendszerekkel különböző lényeket tudnak meghívni, tehát a rágának egyfajta külön entítása van melyek megszállják az emberi pszichét és felülírhatják a korábbi programokat . Állítják , hogy képesek törölni a hibás programokat (vírusokat, ártó szellemeket) , és harmóniát hagynak maguk után . Nyugati tudósok is kísérleteznek rágaterápiával és nagy sikerük van .
A zene gyógyító ereje köztudott volt nálunk is lásd klasszikuszene …. viszont amivel lehet gyógyítani (HANG) azzal lehet pusztítani is. Napjainkban rengeteg a harmóniát szétziláló hatással bombáznak bennünket számtalan formában . Ezért is fonos a visszahangolás amire mi is törekszünk és tapasztalataink gyarapodásával tökéletesíthetjük tudásunkat mellyel minden érző lényt szolgálhatunk .

About The Author
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.