Sas András

//Sas András

Sas András

Namaste. Sas András vagyok. Hogy mit keresek itt? Röviden leírom:)

Gyerekként már szerettem zenét hallgatni, kicsit tanultam is zongorázni, több sportot is kipróbáltam a sportiskolában ahova jártam.Végül a kosárlabda mellett döntöttem. A zene tanulást háttérbe szorította a sport, miután mindennaposi elfoglaltságommá vált. Sportpályafutásomat végigkisérte a zene, sok erőt és inspirációt adott. Kedvenceim mindig velem voltak a pályán és az edzőtáborokban: Jimmy Hendrix-et emelném kid, de szerettem a bluest és rock zenét is. A magyar előadók közül az LGT volt a nagy kedvenc.
Az aktív sporto 1997-ben hagytam abba. A spirituális érdeklődésem is ekkor kezdődött. Minden mindennel össze függ. Első hangtálamat 2000-ben találtam meg 33 évesen. Igazán csak a hangja tetszett meg, ekkor még nem tudtam, hogy mi is ez a világ aminek a kapujában állok.
Eközben sportágat váltottam és squash edzőként helyezkedtem el.
Miután sok emberrel kapcsolódtam érdeklődni kezdtem a pszichológia (sportpszichológiát már tanultam) iránt, ezzel párhuzamosan tanulni kezdtem alternatív gyógymódokat is. A hang és rezgésterápia kötötte le leginkább az érdeklődésemet,így sorra érkeztek a hangszerek. Ráeszméltem, hogy a zenét nem csak hallgatni tudom, Megértettem a zene lényegét….”forrás és kereső” hogyan kapcsolódik egymással.
Az első hangszerem egy táltos dob volt, megéreztem a rezgő bőr jótékony hatását magamon és barátaimon kikkel együtt doboltunk. Aztán jöttek egymás után más  kultúrák dobjai jamba, darbuka stb.
Szellemi tanulmányaim kapcsán a buddhizmus mélyen megérintette lelkemet, sok magyarázatot kaptam a kérdéseimre. Váratlan helyről hozzám került egy tibeti kürt és ettől el is szabadult a fantáziám. Jöttek a szakrális hangkeltő eszközök, majd 2013 egy barátom hang-drumja került a kezembe. Itt eldőlt, h megtaláltam a hangszerem. Mindenkinek megvan a hangszere csak legyen türelme megtalálni.
Ebben az évben megismerkedtem Bálint Dokival :), aki inspirált és segített utamat megtalálni a zenében, majd 2014-ben Dáviddal is találkoztam. És a többit már tudjátok…
2019-02-18T22:58:23+00:00 február 4th, 2016|Tagok|